De auditeur van de Raad van State heeft het advies gegeven om de klachten van Groen, Herentals Anders, sp.a en Open Vld-HNM tegen N-VA te verwerpen. "Wij wachten nu de uitspraak door de Raad van State af", klinkt het bij N-VA.

De Herentalse oppositie Groen, Herentals-Anders, sp.a en Open Vld-HNM trokken in december naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen omdat ze meenden dat er onregelmatigheden waren geslopen in de verkiezingsuitgaven van N-VA Herentals. Die Raad sprak N-VA in januari over de hele lijn vrij, waarop de 4 partijen in beroep gingen bij de Raad van State.

De auditeur van de Raad van State heeft nu het advies gegeven om de klachten te verwerpen, het ingediende beroep af te wijzen en de verkiezingen in Herentals geldig te verklaren.

Peter Verpoorten (Groen) : 'We zullen bekijken of we dat advies correct vinden. We hebben altijd gevraagd om grondig onderzoek te voeren, maar daarvan hebben we tot nu toe nog niets gezien', volgens Verpoorten. 'Al bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen betwistte N-VA enkele zaken niet, maar gaf men er een draai aan. Een hele hoop beweringen werd door de Raad zomaar aangenomen, terwijl we vinden dat je dat moet kunnen bewijzen.

Wordt vervolgd. (rvs)